Продължават проверките на Българската агенция по безопасност на храните във всички обекти, където се предлага риба.
Обект на контрол са документите за произход и безопасност на рибата, спазването на сроковете и условията на съхранение, както и правилното етикетиране на продуктите.
Още по темата
В 23% от изследваните риби е открит висок процент хистамин, който може да причини алергични реакции. Съветът към потребителите е да купуват риба от добре познати търговски обекти, за да не подлагат здравето си на риск.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)
Тагове:
Режисьорът Роб Райнер и съпругата му са открити мъртви в имението им в Калифорния
Времето днес: Предимно слънчево, градусите до 12°
Николай Станчев: Животозастраховането е в застой
Оценка на бъбречната функция – eGFR, креатинин и цистатин C
Чрез микропластмасата се разпространяват опасни бактерии
Клиника по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ отпразнува своята 20-годишнина
Защо се будим малко преди алармата?
Част от амазонската тропическа гора вече е частна собственост
На повърхността на луната на Юпитер – Европа, е забелязан гигантски черен „паяк“
Лунната почва може да съдържа следи от земната атмосфера
Антитела, проектирани от изкуствен интелект, ще бъдат тествани на хора
Днес ще е слътчево и топло
Хиляди протестираха в Румъния против корупцията
Румен Радев на Ханука: Да помним поуките от миналото
Мехмед Дикме предрича сблъсък между Борисов и Пеевски
Киселова каза в прав текст кое е съборило кабинета
Мелони: Европа трябва да приеме новата стратегия за сигурност на Тръмп
"Булгаргаз" предлага поевтиняване на природния газ с над 3% за януари
Египет предлага арабските държави да координират енергийните покупки в извънредни ситуации
Кадър на деня за 14 декември